Jeg må vel si at jeg ble sjokkert, arg, sint og skuffa når jeg får telefon fra forsikringsselskapet norsk friidrett benytter. De godkjente skaden til Sarah som idrettsskader,  men de dekker ingen utgifter til behandling de første 60 dagene. Altså alt dekkes fra dag 61 hvis skaden er godkjent og at man bruker noen bestemte leger eller behandlere. Skjønn det den som vil!

Etter mitt (PO) syn så er det vel de første 60 dagene som det er behov for behandling og bruk for forsikringa. 

Vi kjøpte vanlig grunnlisens som er påkrevd av Norges Friidrettsforbund at utøvere fra 13 år og oppover må ha som et minimum for å konkurrere. Hadde vi sett nøye inn i glasskula så hadde vi valgt utvidet lisens og fått dekt alt fra dag en. MEN, kun hos utvalgte leger og behandlere. 

Er det slik det er i norsk idrett at grunnlisens som norsk friidrett tilbyr, og som de aller fleste kjøper rett og slett ikke dekker noe som helst? 

Jeg/ vi oppfordrer alle til å sjekke opp om hva som inngår i egen reiseforsikring eller om det finnes en annen type forsikring som dekker idrettsskader fra dag en hos riktig og kvalifisert behandler. Det er vel slik at det ikke alltid er turnuslegen ved et legekontor, legevakt eller akuttmottak som har den rette kompetansen på idrettsskader.

Vi i familien bruker #grenlandnaprapati hvor det faktisk er en utrolig dyktig naprapat som har en forståelse for, og gir riktig behandling av idrettsskader. 

Naprapater inngår selvfølgelig ikke i det monopolet på leger og behandlere som benyttes av norsk friidrett selv om bedre og riktig behandling gis. Ikke rart at utøvere gir opp når de må vente til dag 61 med å få behandling! Dette er selvfølgelig satt på spissen, for vi som sikkert flere biter det i oss og betaler av egen lomme den behandlingen som er nødvendig. 

Dette burde virkelig norsk idrett gjøre noe med. Gi utøverne en forsikring de kan stole på og som hjelper de fra dag en når uhellet først er ute.

Reklamer