MENY

X


Kategorier

Arkiv


hammergirl

hammergirl

14, Porsgrunn

Jeg er Sarah, 14 år,over middels interessert i å kaste tunge ting langt. Jeg er utrolig glad i å trene, syntes det er gøy med mote og er nok ei mål bevist jente. JEG VET HVA JEG VIL!

Velg språk
X

HVORDAN KAN EN VÆRE MED PÅ Å ØDELEGGE NOEN… 

Noe som gjør meg sint, er mobbing. Mobbing kan utøves på mange forskjellige vis, og de fleste kjenner igjen fysisk eller direkte mobbing. Indirekte mobbing er derimot en type mobbing som er vanskeligere for voksne  å se.

Jeg har opplevd å prøvd å si fra ang mobbing der dette ikke angikk meg, men andre barn, der det var voksne som mente at dette fikk jeg fikse selv og min opplevelse var å ikke bli tatt på alvor eller bli hørt. 

Dette har vell gjort at jeg trekker seg unna, jeg klarer ikke å se på at noe manipulerer og prøver å trykke ned andre, jeg mener også at det å stå å se på er like ille som å være en mobber, så dette vil jeg ikke være en del av.

Tenk at voksne syntes det er greit med mobbing, eller velger å ikke sI noe

Indirekte mobbing er ofte manipulerende, og jeg har lest at forskning viser at indirekte mobbing kan skade like mye, eller mer, enn fysisk mobbing. Denne type mobbing blir gjerne oversett eller får lite oppmerksomhet . Årsaken er at fysisk mobbing er lettere å se, lettere å forstå og lettere å kontfrontere. 

Den indirekte mobbingen starter ofte blant jenter i 9-10 års alderen.De kan være veldig slemme mot hverandre og  I tenårene er dette like vanlig som verbal mobbing.

 En voksen oppfatter kanskje ikke dette som så ille. Den relasjonelle manipulasjonen er ikke lett å observere, men sosial utestengning er lett å se. Det verste som kan skje, er at noen sier fra igjen og igjen, men at ingen gjør noe…

Ofte kan de oppleve at foreldrene til barnet som mobber, ikke skjønner eller aksepterer at det er et problem. De kan bli sinte. Eller de kan si at ungene får ordne opp selv. …..

Jeg har har blitt mobbet og jeg har mennesker i livet mitt som har kjent mobbing på kroppen og hva det kan gjøre med en.

Leste om skadene som mobbing kan gjøre for et menneske, og vil dele det med dere…

De vanligste skadene hos barn som blir mobbet over tid, er angst, nedstemthet og depresjon.

I ekstreme tilfeller kan enkelte miste virkelighetssansen og gå inn i psykoser, fordi virkeligheten er så alvorlig og forferdelig. De føler seg mindre verdt. Noen blir småparanoide og hyperoppmerksomme – dette ser man særlig ved indirekte mobbing. De kan føle at «nå skjer det noe, men jeg vet ikke hva». I ekstreme tilfeller kan enkelte miste virkelighetssansen og gå inn i psykoser, fordi virkeligheten er så alvorlig og forferdelig. I tillegg har det atferdsmessige effekter som irritabilitet, sinne, ustabilitet, eller at de gjør merkelige ting. Langtidskonsekvensene er alvorlige. Vi snakker om 10 000-vis som mobbes ukentlig. En god del av disse får senskader. Sjansen er stor for at de siden kommer i en gruppe av befolkningen med dårlig helse. Følelsen av å være mindre verdt kan være med deg resten av livet – med alle de kostnadene det gir. Slike personer kan bli villige til å gjøre hva som helst for å bli likt og føle seg mer verdt. 

Å være mobber kan også gi langtidskonsekvenser.

Statistikken på dette er tydelig ved direkte mobbing. De som mobber på ungdomsskolen, er overrepresentert ved kriminalstatistikk som ungdomskriminalitet, hærverk, vold og rus.

Vil vi være med å akseptere at noen mobber eller blir mobbet.. syntes de vokse at det er greit at barna dems skader andre eller seg selv…

Nå er det stevne på meg, og gleder meg masse:) 

Reklamer